CG možda PUSTI Matiju i Vladu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  CG možda PUSTI Matiju i Vladu

  Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da “razmišlja” o ukidanju zabrane ulaska u Crnu Goru osobama poput Matije Bećkovića i Vlade Georgieva, objavila je na svom portalu RTCG.

  “Pravo slobode kretanja je nešto što je čoveku dato od njegovog nastanka na Zemlji i ne postoji nijedan razlog niti mišljenje koje treba da bude prerpeka da čovek bude slobodan i dođe gde hoće”, rekao je Krivokapić novinarima u Briselu.

  “Mi u ovom trenutku ne znamo ni ko je, ni kako, ni zbog čega doneo takvu odluku, ako takva odluka uopšte postoji. Ja sam čak sklon ka tome da mi univerzalno napravimo princip da nikom ne možemo zabraniti ulazak u Crnu Goru, ako taj neko nije terorista niti ne znam ja šta, jer vi znate da je bezbednost iznad svega, a da li nečije mišljenje može da ugrozi bezbednost – ja to još nisam čuo”, rekao je Krivokapić novinarima u Briselu.

  Vijestima je u novembru 2018. iz Vlade saopšteno da zvaničan spisak osoba, čiji je ulazak u Crnu Goru zabranjen, ne postoji, ali da ima mišljenje za neke osobe koje su nepoželjne i da je u tom dokumentu, između ostalih, i ime akademika Matije Bećkovića.

  Kako je objašnjeno “za njih postoji bezbednosna procena da njihovi nastupi ruže državu Crnu Goru i njihove institucije i da su nepoželjni na njenoj teritoriji”.

  Tokom skupštinskog zasedanja u julu prošle godine, i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je rekao da nema nikakve zabrane ulaska za Bećkovića. Advokatska kancelarija Tomanović nedavno je saopštila da je Georgievu Uprava policije Herceg Novi zabranila ulazak u Crnu Goru i to na period od 10 godina.

  Upitan da li se to odnosi i na bivšeg amnasadora Srbije u Crnoj Gori, Krivokapić kaže da svako ima pravo na mišljenje, ali ukoliko je neko ambasador onda mora da vodi računa o svom iskazu.

  “Ako taj iskaz vređa nezavisnost i suverenitet neke zemlje, naravno da ćete preduzeti odgovarajuće mere bez obzira ko je ambasador”, rekao je Krivokapić, prenosi portal RTCG.

  Izvor: N1, FoNet

  Foto: Vlada Crne Gore

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE