CG: Preti sa 600 OTKAZA zbog ODNOSA DRŽAVE prema njegovoj firmi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  CG: Preti sa 600 OTKAZA zbog ODNOSA DRŽAVE prema njegovoj firmi

  Vlasnik kompanije Uniprom, koja gazduje Kombinatom aluminijuma Podgorica (KAP), upozorio je da će 600 radnika kombinata dobiti otkaz zbog, kako tvrdi, odnosa nove vlasti prema njegovoj kompaniji.

  “Sutra ću prekinuti radni odnos i otpustiti 600 radnika u KAP koji inače imaju pravo na otpremninu, pa vi preuzmite da brinete o njima”, najavio je vlasnik Uniproma Veselin Pejović na sednici skupštinske Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije.

  Na ovakav potez se odlučio zbog, kako je naveo, odnosa nove vlasti prema njegovoj kompaniji.

  “Sadašnja vlast je očigledno drugačije orijentisana prema Unipromu, pa je ovaj zadatak koji je vama poveren sračunat da narušava kredibilitet i nanosi mu štetu. Ovo će vas koštati 10 miliona evra za isplatu otpremnina, Luka Bar će ostati bez prihoda, Monte Cargo takođe, 200 firmi i 150 prevoznika iz Crne Gore koje su bile uvezane u radu Uniproma takođe će ostati bez prihoda. Dok će državi izvoz ove godine biti manji za 250 miliona dolara”, istakao je Pejović.

  On tvrdi i da je pre dolaska Uniproma prosečna plata je bila 472 evra, a nakon preuzimanja prosečna plata je sada 792 evra.

  Prema njegovim rečima, u Kombinat aluminijuma je uloženo više od 100 miliona evra.

  Izvor: CdM

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE