CG: Vlada u odlasku podelila 119 državnih stanova

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  CG: Vlada u odlasku podelila 119 državnih stanova

  Nacionalni savet za borbu protiv korupcije na visokom nivou prikupio je i analizirao dokumentaciju u vezi sa stambenom politikom prethodne vlade koju je predvodio Duško Marković.

  Došlo se do informacije o podeli 25 miliona evra kredita, oko 20.000 metara kvadratnih stambenog prostora u poslednjih desetak godina i 4,6 miliona evra u poslednje tri godine.

  Bivši premijer

  Reč je o 580 ljudi, koji su dobili stanove ili kredite, od toga je najmanje 175 funkcionera i 405 državnih službenika i nameštenika, saopšteno je iz Vlade Zdravka Krivokapića.

  Funkcionerima su, kako navode u Vladinom saopštenju, dodeljeni stanovi bez kriterijuma i bez oglašavanja, a dokumentacija je označena stepenom tajnosti “interno”.

  Ukazano je i da je Nacionalni savet utvrdio da je Vlada davala sudijama, tužiocima i sudijama Ustavnog suda stanove i kredite suprotno Zakonu o održavanju stambenih zgrada.

  Takođe, pronađen je podatak da je nakon promene vlasti na parlamentarnim izborima 30. avgusta prošle godine, dok je prethodna vlada bila u tehničkom mandatu, podeljeno 119 državnih stanova i time državna imovina značajno oštećena.

  U izveštaju je navedeno i da je Savet primio 40 prijava koje su dostavili građani ili nadležni državni organi, a stručnom telu su se direktno obratila tri uzbunjivača koji imaju detaljnije informacije o predmetima u nadležnosti saveta, kao i više drugih osoba.

  Izvor: Novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE