Čim su se otvorile granice - Hrvati POHRLILI u šoping u Srbiju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Čim su se otvorile granice – Hrvati POHRLILI u šoping u Srbiju

  Nakon što je Srbija otvorila granicu, Hrvati su ponovno krenuli u kupovinu u susednu zemlju. Tako, gotovo po istim uslovima kao i pre 12. marta kada su se granice zatvorile, građani Hrvatske bez testa na COVID-19 i bez odlaska u dvonedeljnu izolaciju ponovo mogu u Srbiju, pišu hrvatski mediji.

  O tome da su se stvari na granici vratile u normalu za RTL je otkrio Milan iz Osijeka koji ističe da prilikom prelaska nije imao nikakvih problema, te da je samo od strane granične policije dobio uputstva o ponašanju.

  „U odnosu na period pre koronavirusa, jedino što sam primetio je da je pivo malo poskupelo i to je sve. Ali, ipak smo uspeli da uštedimo“, rekao je.

  Inače, građani Hrvatske u Srbiji najčešće kupuju lekove i cigarete zbog znatno nižih cena, a nezaobilazna odrednica im je prodavnica s prehrambenim artiklima. Po osobi se u Hrvatsku sme uneti boks cigareta. Od alkoholnih pića, preko granice sme da se prenese litar žestokog pića i 16 litara piva, dok se sveže meso, suhomesnati proizvodi i hrane za domaće životinje ne mogu unositi.

  Navike kupovanja u trgovinama komšija i nakon korone nije se odrekla ni Snježana koja u Srbiju dolazi po lekove, sokove, ali i sve ostale proizvode koji su ovde jeftiniji.

  Može se uštedeti i do 300 – 400 kuna (4.500 do 6.000 RSD) po odlasku, ali i tamo kupujemo hrvatske proizvode“, dodaje.

  Da se Osječanima isplati odlazak do Bogojeva, najtraženije destinacije Hrvata, potvrđuje i Relja. Kako objašnjava za RTL, do Bogojeva ima svega 40 kilometara, što znači da za tamo i nazad na gorivu potroši oko 50 kuna (oko 800 RSD). Dodaje kako mu se taj trošak itekako isplati jer na primer samo na boksu cigareta uštedi i do 100 kuna (oko 1.500 RSD).

  Što se tiče gužvi na graničnim prelazima one još uvek nisu velike, pa se na prelazak čega svega 15-ak minuta.

  Izvor: RTL

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE