CINS: Firmama Željka Mitrovića OPET ODLOŽENO plaćanje poreza

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  CINS: Firmama Željka Mitrovića OPET ODLOŽENO plaćanje poreza

  Firmama u vlasništvu Željka Mitrovića odloženo je plaćanje poreskog duga u ukupnom iznosu od oko 35,6 miliona dinara, pokazuju podaci sa APR-a i zapisnici Poreske uprave, navodi Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).

  Ovo nije prvi put da država Mitrovićevim firmama odlaže vraćanje dugova, a iz Poreske uprave za CINS kažu da su informacije oko uslova reprograma tajna, piše CINS.

  Kako se navodi, dokumentacija do koje je došao Centar pokazuje da Media Prime Time, registrovana za proizvodnju i emitovanje televizijskog programa, duguje oko 7,8 miliona dinara poreza od čega je skoro polovina kamata.

  „Iz zapisnika o stanju poreskog duga vidi se da ova Mitrovićeva firma nije plaćala doprinose i poreze na zarade i neke od prihoda, ali i autorska prava za koja je najviše dugovala – oko 1,1 milion dinara. Za drugu Mitrovićevu firmu, United Food, čija je pretežna delatnost proizvodnja kakaoa, čokolade i drugih konditorskih proizvoda, Poreska uprava je u decembru prošle godine utvrdila da duguje 16,6 miliona dinara. Reč je uglavnom o porezu na dobit, a od te cifre 2,3 miliona predstavlja kamata na dug“, piše CINS.

  Pink založio 19 vozila

  Za vraćanje oba duga, kompanija Pink je kao sredstvo obezbeđenja založila ukupno 19 vozila, navodi se.

  U ugovorima o jemstvu između Pinka i ove dve firme iz februara 2021. piše da će se poreski dugovi plaćati na 24 jednake mesečne rate.

  Na pitanja CINS-a pod kojim uslovima su firmama odobreni reprogrami, da li one poštuju dogovorene uslove odnosno redovno otplaćuju dugove i tome slično, iz Poreske uprave odgovaraju da je reč o tajni:

  „Svaki dokument, informacija, podatak ili druga činjenica o poreskom obvezniku do kojih se došlo u poreskom, prekršajnom, predistražnom ili sudskom postupku, smatraju se i čuvaju kao tajni podatak“.

  Izvor: CINS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE