Crna Gora počinje da TRAŽI NAFTU u Jadranu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Crna Gora počinje da TRAŽI NAFTU u Jadranu

  Konzorcijum kompanija Eni-Novatek za nekoliko dana počinje prvo istražno bušenje nafte u Crnoj Gori, a u subotu je stiglo postrojenje koje će obavljati taj posao u crnogorskom podmorju.

  Posada je do sada bila u karantinu u Podgorici i počelo je njihovo ukrcavanje na postrojenje Topaz Driler, nakon čega sledi pozicioniranje platforme i inspekcijski nadzor nezavisne revizorske kompanije ADC, koja ima 30 godina iskustva u inspekcijama bušećih platformi, naveli su iz Uprave za ugljovodonike.

  Uporedo sa inspekcijom, na platformu će se dopremati oprema potrebna za bušenje koja se nalazi u Logističkoj bazi u Luci Bar, prenosi RTCG.

  Ukoliko pripremne aktivnosti budu realizovane planiranom dinamikom, prvo istražno bušenje će početi u ranije najavljenom roku, 25. marta.

  Planirano je da bušenje prve istražne bušotine, koja se nalazi na 28 kilometara od obale i buši se na dubini od 6,5 kilometara, traje između 120 i 180 dana, a do kraja godine će biti poznato da li na toj lokaciji postoje komercijalna nalazišta ugljovodonika.

  Druga istražna bušotina biće nešto bliža obali, na oko 18 kilometara udaljenosti, biće znatno plića – ne dublja od 1.500 metara, dodaje se u saopštenju.

  Izvor: Sputnjik

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE