Crni dani za aviokompanije: Dve otpuštaju čak 32.000 zaposlenih

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Crni dani za aviokompanije: Dve otpuštaju čak 32.000 zaposlenih

  Američke aviokompanije Junajted erlajns (United Airlines) i Ameriken erlajns (American Airlines) potvrdile su da će početi sa otpuštanjem oko 32.000 svojih zaposlenih pošto američki Kongres nije postigao dogovor o širem paketu pomoći koji uključuje i avio sektor.

  Junajted je sinoć objavio da će otpustiti 13.000 zaposlenih a Ameriken erlajns (American Airlines) 19.000 ljudi.

  Obe kompanije su naglasile da ostavljaju otvorena vrata da ponište odluku o otpuštanjima ukoliko demokrate i republikanci postignu kompromis oko finansiranja “narednih dana”.

  Direktor Ameriken erlajnsa Dag Parker rekao je da će njegova kompanija ukinuti odluku o otpuštanjima koja treba da počnu od danas ukoliko Vašington tokom narednih nekoliko dana postigne dogovor za izdvajanje 25 milijardi dolara za aviokompanije.

  Sa padom obima avionskih putovanja od oko 70 odsto u odnosu na prošlu godinu zbog pandemije korona virusa mnoge aviokompanije, uključujući Junajted i Ameriken navode da će biti primorane na otpuštanja bez dodatne državne pomoći.

  Aviokompanije i njihovi sindikati lobiraju za državni novac da plate zaposlenim još šest meseci do marta iduće godine. Pomoć njima blokirana je u pregovorima oko novog šireg paketa pomoći zbog pandemije.

  Republikanci i demokrate ne mogu da se slože o iznosu novog paketa pomoći.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE