Da li znate u kom SRPSKOM gradu ima najviše ITALIJANSKIH fabrika?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Da li znate u kom SRPSKOM gradu ima najviše ITALIJANSKIH fabrika?

  Jedanaesta italijanska fabrika u Šapcu i treća ove godine svečano je otvorena u Šapcu.

  Otvaranju firme “Selettra WB doo prisustvovali ambasador Italije u Srbiji Karlo La Kašo, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i Luka Antognozi, izvršni direktor firme “Selettra WB doo”.

  “Prisustvo italijanskih firmi na teritoriji Šapca je rezultat odlične saradnje tih kompanija sa Gradskom upravom. Šabac je grad u kom posluje jedanaest italijanski firmi, koje zapošljavaju više od 450 ljudi”, ocenio je ambasador Italije i dodao je Šabac u ovom trenutku grad sa najvećim brojem italijanskih preduzeća u Srbiji.

  On je naveo da je Italija jedan od najznačajnijih poslovnih i ekonomskih partnera Srbije i da obe strane rade na jačanju saradnje i poslovanja. “U nama uvek možete naći podršku, mi na raspolaganje stavljamo finansijska sredstva, ljudske resurse i iskustva, a sve u cilju zajedničkog rasta”, istakao je ambasador La Kašo.

  Gradonačelnik Nebojša Zelenović je podsetio da su u Šabac od početka ove godine došle tri nove italijanske firme.

  “Šabac je pokazao da je najbolje mesto za investcije u Srbiji. Imamo najveću industrijsku zonu i najbolje uslove za poslovanje. Nama nije važno da li su kompanije italijanske, nemačke, austrijske ili srpske, mi se prema svakoj firmi ophodimo na isti način”, rekao je Zelenović i dodao da je grad Šabac “dokaz da i bez subvencija investicije mogu da dodju u neki grad”.

  Izvršni direktor firme “Selettra WB doo” Luka Antognozi rekao je da je ponosan što se kompanija proširila i na teritoriju Šapca.

  “Ovde smo našli dobru saradnju sa upravom grada i nadam se da ćemo biti uspešni i u radu. Prošle godine smo počeli istraživanje ovog regiona i došli do zaključka o izuzetnoj saradnji Italije i Srbije, što je sigurno zasluga ambasade Italije u Srbiji”, istakao je Antognozi.

  Predstavnici Ambasade Italije i Grada Šapca posetili su i dve italijanske kompanije Pasubio i SBE Serbia, firme koje uspešno posluju na šabačkoj teritoriji.

  Izvor: Beta

  Foto: Grad Šabac

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE