Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Dačić: Specifičan ODNOS sa Rusijom i Kinom – prednost u NABAVCI VAKCINA

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će Srbija imati prednost pri nabavci vakcina protiv virusa korona, zbog specifičnosti odnosa sa zemljama koje su otišle najdalje u njenoj izradi – Kinom i Rusijom, ali je dodao da Beograd ima dobre odnose i sa Zapadom.

Uz konstataciju da Vlada Srbije nije raspravljala o nabavci vakcina, Dačić je naglasio da ona mora biti bezbedna i efikasna.

Vlada neće dozvoliti vakcine koje nisu bezbedne i efikasne, izjavio je Dačić, uz tvrdnju da je kompanija Novartis 2009. godine u Srbiji i Evropi prodavala vakcinu protiv svinjskog gripa različitu u odnosu na Sjedinjene Američke Države.

Ministar je izjavio da odluka da državljani Hrvatske, Severne Makedonije, Bugarske i Rumunije moraju prilikom ulaska u Srbiju imati negativan PCR test na prisustvo virusa korona “definiše i neke odnose u regionu”.

Dačić je rekao da te četiri države imaju slične uslove za državljane Srbije, dodajući da je Srbija izuzela Crnu Goru iz ove odluke.

Uz konstataciju da je Srbija jedna od nekoliko zemalja na svetu koje su omogućavale ulazak strancima bez ograničenja, Dačič je pozdravio odluku Podgorice da dozvoli ulazak državljana Srbije.

Ne možemo da dozvolimo da granica između Srbije i Crne Gore bude zatvorena, izjavio je Dačić, gostujući u programu Televizije Prva.

On je istakao da, ipak, ne savetuje nikome da putuje bilo gde, pre svega zbog zdravstvene situacije i zato što je najsigurnije provesti odmor kod kuće.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: Beta

Foto: Pexels

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE