Danas isplata PRVE RATE za autoprevoznike, 600 EUR po autobusu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Danas isplata PRVE RATE za autoprevoznike, 600 EUR po autobusu

  Isplata prve rate sektorske pomoći za autoprevoznike, koji će dobiti 600 evra po autobusu, u periodu od šest meseci počeće danas, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  Kako je precizirano u saopštenju resornog ministarstva, danas će biti uplaćeno više od 372,4 miliona dinara, odnosno oko 3,1 miliona evra.

  “Sredstva će dobiti 572 privredna društva, koja imaju 5.279 licenciranih autobusa i ispunjavaju potrebne uslove za dobijanje ove vrste pomoći države”, rekao je ministar.

  On je dodao da je odobravanje zahteva za subvenciju podrazumevalo ispunjavanje uslova poput posedovanja licence za prevoz putnika i dokaza da je autobus registrovan, da nad prevoznikom nije pokrenut stečajni postupak, da prevoznik nije organizovan kao javno preduzeće.

  Ministar je rekao da je za ovu meru pomoći, koja je sastavni deo trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije u prevazilaženju ekonomskih posledica pandemije korona virusa, rebalansom budžeta ukupno opredeljeno 2,6 milijarde dinara.

  Mali je naveo i da je u okviru trećeg paketa podrške predvidjena isplata tri puta po pola minimalne zarade za sve privredne subjekte koji se prijave za tu vrstu pomoći države, i to za mart koja je već isplaćena, za april, koja će biti isplaćena 10. maja, i za maj koja će biti isplaćena u junu.

  “Isplata tri puta po pola minimalne zarade je namenjena za preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzeća, tako da se autobuski prevoznici mogu prijaviti i za ovaj vid pomoći države”, podsetio je ministar.

  Pomoć za autoprevoznike deo je trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije, koji je ukupno vredan 257 milijardi dinara, odnosno oko dve milijarde evra.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Milan Obradović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE