Danas kreće SEČA STABALA na Kalemegdanu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Danas kreće SEČA STABALA na Kalemegdanu

  Ekipe Zelenila Beograd danas će početi seču suvih grana i stabala u parku Kalemegdan.

  “Stabla se uklanjaju, jer su suva sa vidljivim fitopatološkim i entomološkim oštećenjima, kao i vidljivom truleži, a s obzirom na to da se nalaze u blizini dečjih igrališta i pešačkih staza u jednom od najposećenijih parkova u gradu, predstavljaju rizik po prolaznike i okolinu”, navodi se u saopštenju Zelenila.

  Radovi se izvode u okviru sprovođenja mera nege na stablima, koji su predviđeni Programom redovnog održavanja zelenih površina.

  Intervencija se radi u skladu sa Odlukom o uređenju i održavanju parkova zelenih i rekreacionih površina po kojoj je Zelenilo Beograd dužno da sa javne zelene površine uklanja stabla ili delove stabala koja su suva, obolela, fiziološki prezrela, sa aspekta bezbednosti kritična (stabla u procesu izvaljivanja, rizično nagnuta, visoko izrasle krošnje…), oštećena od elementarnih nepogoda, saobraćajnog udesa, kao i da primenjuju redovne mere nege.

  U jesenjoj sadnji, u planu je sadnja novih sadnica visoko dekorativnih srednjih i visokih lišćara, koja će zameniti isečena suva stabla.

  „JKP Zelenilo-Beograd je u protekle tri godine u parku Kalemegdan posadilo preko 150 novih sadnica visokog kvaliteta. Stalnom sadnjom dekorativnih stabala obogaćujemo biljni fond, kao i kolorit u Kalemegdanskom parku“, navodi se u saopštenju.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE