Danska PROTERUJE migrante: Sirija je sad BEZBEDNA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Danska PROTERUJE migrante: Sirija je sad BEZBEDNA

  Danska je postala prva evropska država koja je poručila migrantima na njenoj teritoriji da moraju da se vrate u zemlju porekla, ističući da je tamo za njih sada bezbedno.

  Ta skandidavska zemlja ukinula je boravak za čak 94 građana iz Sirije, poručivši da je prestonica Damask sada grad u kom može da se odvija normalan život.

  Migranti neće biti prisiljeni da se odmah vrate u matičnu državu, već će biti poslati u kampove, što pojedine grupe za zaštitu ljudskih prava ocenjuju kao pritisak Vlade da ih na neki način natera da krenu put Sirije.

  Danski ministar za imigraciju Matijas Tesfaje istakao je da je ta zemlja bila iskrena od samog početka prema migrantima.

  “Jasno smo im stavili do znanja da je dozvola boravka privremena i da se ona može povući ako im zaštita više nije potrebna”, poručio je Tesfaje.

  Premijerka Danske Mete Fredriksen obećala je da će za one koji traže azil u ovoj zemlji važiti nulta tolerancija, prenosi Dejli mejl.

  Pre Danske, Nemačka je takođe govorila o povratku migranata u svoju rodnu zemlju, međutim to se odnosilo samo na one koji su na teritoriji te države izvršili krivična dela.

  Procena te skandidavske zemlje je da je Damask bezbedan grad, i da se mogu vratiti svi koji su zatražili azil. Ipak, u toj bliskoistočnoj azijskoj državi rat i dalje traje, manjeg intenziteta, ali sa veoma nestabilnim primirjem.

  Izvor: Novosti

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE