Delta Holding: Inovacije, investicije i rast prihoda u prvoj polovini godine

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Delta Holding: Inovacije, investicije i rast prihoda u prvoj polovini godine

  Prihod Delta Holdinga u prvih šest meseci ove godine iznosi 30,1 milijardu dinara, a prof 2,6 milijardi dinara.

  Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare, najveći udeo ostvario je Delta Agrar (47 odsto), a zatim Delta Distribucija (32 odsto). U budžet Srbije uplaćeno je 5,4 milijarde dinara.

  Delta Agrar postigao je rekordne rezultate u ratarstvu: prinos uljane repice od 4,5 tona po hektaru i merkantilne pšenice od osam tona po hektaru. U toku su realizacije investicija od ukupno 17,8 miliona evra u govedarstvo, ovčarstvo, rekonstrukciju i osavremenjavanje farmi, u proširenje voćnjaka u Zaječaru i novu mehanizaciju. Vrednost izvoza u prva dva kvartala iznosi 28 miliona evra.

  Fabrika Danubius obeležila je 100 godina poslovanja uz investicije od 2,1 miliona evra u modernizaciju proizvodnje i proširenje portfolija.

  Delta Real Estate aktivno radi na projektima u regionu. Otvaranje tržnog centra Delta Planet u Varni planirano je za četvrti kvartal ove godine, a otvaranje Delta Planeta u Banjaluci za prvi kvartal naredne godine. U planu su početak izgradnje nove poslovne zgrade Delta Holdinga, tržnog centra Delta Planet na Autokomandi i Delta Centra u bloku 19 u Beogradu.

  Hotel Crowne Plaza sa više od 50.000 noćenja u prvih šest meseci ove godine beleži prosečno zauzeće od 71,5 odsto. Nalazi se na prvom mestu po zadovoljstvu zaposlenih od svih IHG hotela u Evropi i trećem mestu po zadovoljstvu gostiju. Prosečno zauzeće u hotelu Holiday Inn Beograd u prvih šest meseci ove godine u poređenju sa prošlom poraslo je sa 65 odsto na 75 odsto. Prihod hotela Interkontinental u Ljubljani za prvih šest meseci je četiri miliona evra, a prosečno zauzeće 61 odsto.

  Prodaja vozila u Delta Motorsu  povećana je za 5,4 odsto i motocikala za 27 odsto. BMW salon je renoviran i, između ostalog, omogućava klijentima virtuelnu prezentaciju automobila. Delta Auto beleži rast prodaje vozila za 17 odsto.

  Prvi kvartal 2018. godine u Delta DMD-u obeležilo je organizaciono restruktuiranje koje je rezultiralo rastom EBITDA od 93 odsto. Obnovljeni su ugovori sa Diageom i Ferrerom i potpisan je ugovor sa GSK. Delta Transportni sistem beleži rast prihoda od 17 odsto.

  U Delta Biznis Inkubator primljeno je sedam timova koji će tokom naredna tri meseca uz Deltinu pomoć i resurse razvijati svoj startap.

  U društveno odgovorne projekte i donacije u prvih šest meseci ove godine Delta Fondacija uložila je 50 miliona dinara.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE