Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Delta zainteresovana za Sava centar

Delta holding će učestvovati na tenderu za strateškog partnera za rekonstrukciju i upravljanje kongresnim Sava centrom.

Odluku o učešću kompanije potvrdio je potpredsednik Delte Živorad Vasić na godišnjoj konferenciji za novinare, dodajući da bi Delta u Sava centar uložila dva puta više nego što je predviđeno tenderom, a predviđeno je 12,5 miliona evra.

“Spremni smo da uložimo 25 miliona evra u rekonstrukciju i napravimo od tog objekta pravi kongresni centar”, rekao je Vasić.

Dodao je da je napravljen projekat da se hotel Interkontinental Beograd, koji će Delta graditi u blizini Sava centra, pasarelom poveže sa njim.

Grad Beograd raspisao je 15. decembra 2017. godine novi tender za javno-privatno partnerstvo za rekonstrukciju i upravljanje Sava centrom, najvećim kongresnim centrom u Srbiji.

Od potencijalnih partnera se očekuje da preuzmu određen broj zaposlenih u Sava centru, dok će Grad Beograd preuzeti obavezu da rešava sudbinu preostalih radnika.

Prvi javni poziv Grada Beograda za pronalaženje partnera za Sava centar, objavljen 2016. godine, nije uspeo. Na taj tender pristigle su dve neobavezujuće ponude, ali niko od njih nije dao obavezujuću ponudu.

Izvor: Beta

Foto: screenshot

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE