Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Devet konkursa: Rekordnih 274 miliona dinara za medijske sadržaje

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je devet konkursa u oblasti javnog informisanja u 2019. godini za koje je opredeljeno 274 miliona dinara, što je najviši iznos do sada, saopštilo je to ministarstvo.

Konkursi traju do 10. maja, a raspisani su radi pružanja finansijske podrške medijskim sadržajima koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja, kao i za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovim, unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda.

Pravo učešća imaju izdavači čiji je medij upisan u Registar medija koji se vodi u Agenciji za privredne registre u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Pravo da učestvuju imaju i pravna lica, odnosno preduzetnici koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja, a koji prilože dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija.

Odluke o raspodeli sredstava biće donete najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa.

Ministarstvo je pozvalo novinarska i medijska udruženja, koja su registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja konkursa, kao i medijske stručnjake, da predlože članove konkursnih komisija.

Izvor: N1, FoNet

Foto: FI

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE