Digitalizacija poljoprivrede - prioritet strateškog partnerstva Agrivija i Agrokluba 

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Digitalizacija poljoprivrede – prioritet strateškog partnerstva Agrivija i Agrokluba 

  Lideri digitalne poljoprivrede Adriatic regije, dogovorili su dugoročno strateško partnerstvo sa ciljem ubrzavanja procesa digitalizacije ovog sektora u regiji. Agroklub tim činom svoju eGAP platformu predaje u portfelj Agrivija koji tako postaje bogatiji za još jedan izuzetno koristan proizvod, uskoro dostupan i na globalnom tržištu. Nadalje će Agroklub, dominantni poljoprivredni medij u regiji, Agrivi proizvodima obezbediti značajnu podršku. 

  U cilju ubrzavanja procesa implementacije digitalne poljoprivrede, Agrivi i Agroklub potpisali su sporazum kojim postaju strateški partneri i time se dodatno pozicioniraju kao ključni predvodnici digitalizacije u poljoprivredi prostora Adriatic regije. Ovim dugoročnim aranžmanom Agrivi u svoj portfelj proizvoda donosi eGAP platformu, koja će daljim ulaganjem u razvoj zasijati i na globalnom tržištu, a sve u nastojanju osnaživanja tržišne pozicije jedne od vodećih agrotehnoloških kompanija u svetu. 

  Matija Žulj, osnivač i direktor firme Agrivi po potpisu sporazuma je istakao: „Dugo poznajemo Agroklub kao najjači poljoprivredni medij u regiji, a kako smo oduvek cenili njihov rad, jako se radujemo ovom partnerstvu. Prepoznali smo snažne vrednosti eGAP platforme koja se veoma dobro uklapa u naš portfelj proizvoda za digitalnu poljoprivredu i nadopunjuje ga.“ 

  Danas Agrivi servise koriste velike globalne organizacije poput Driscoll’s, Nestlé, Kimberly Clark i drugi veliki proizvođači u poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji, rekao je Žulj i dodatno pojasnio poziciju prinove: „S eGAP platformom planiramo da adresiramo segment onih poljoprivrednika koji kreću s digitalizacijom i imaju potrebu za osnovnom evidencijom proizvodnje.“ 

  Partnerstvo obuhvata aktivnosti promocije i podrške plasmanu digitalnih rešenja za poljoprivredu putem online kanala u regiji. Tako će Agroklub u sklopu ovog dogovora pomagati ciljevima Agrivi portfelja i nastaviti da jača vlastitu poziciju lidera u domenu agrarnih medija onlajn scene regije. 

  „Sporazum je deo naših nastojanja da zadržimo fokus na onom u čemu smo najbolji“, rekao je ovom prilikom Mario Relatić, direktor Agrokluba i dodao kako je reč o prirodnom udruživanju.

   „Ovo je školski primer ‘vin-vin’ situacije, a posebno nam je drago da će kroz velike ambicije Agrivija eGAP postati deo globalne scene.“ 

  Partnerstvo uključuje brojne aktivnosti, a Vedran Stapić, jedan od osnivača Agrokluba i eGAPa otkrio je i prve operativne korake.

   „Do kraja godine korisnici će, uz podršku Agrivija, ispred sebe imati potpuno novu verziju eGAP aplikacije za dokumentovanje poljoprivredne proizvodnje, a detalje i dinamiku će svi zainteresovani saznati uskoro.“

  Naglasio je i da su ovo dobre vesti za brojne poljoprivrednike, ali i domaću tehnološku scenu. 

  „Ovo vidim kao veliki trenutak za obe strane, ali i za regionalno AgTech tržište, verujem, na zadovoljstvo korisnika naših usluga. Siguran sam da će i Agrivi i Agroklub već srednjoročno osetiti značajne benefite tog aranžmana“, zaključio je Stapić. 

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE