DIGITALIZACIJA zdravstva: Jedinstveni ELEKTRONSKI karton za sve

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  DIGITALIZACIJA zdravstva: Jedinstveni ELEKTRONSKI karton za sve

  Svi građani Srbije posedovaće jedinstveni elektronski zdravstveni karton u kojem će se nalaziti podaci iz svih zdravstvenih ustanova, dostupni građanima i njihovim lekarima u svakom trenutku.

  Na taj način povezani zdravstveni sistem biće transparentniji, efikasniji i kvalitetniji, a uštede u budžetu koje se na ovaj način ostvare, biće upotrebljene za zdravstvenu infrastrukturu i plate zaposlenih, a sve to biće omogućeno nakon što je Vlada Srbije odlučila da formira Koordinaciono telo za digitalizaciju u zdravstvenom sistemu.

  Digitalizacija zdravstva, naime, omogućiće da sve zdravstvene ustanove imaju moderne informacione sisteme povezane u jedinstveni sistem, koji će obezbediti razmenu svih relevantnih podataka.

  Vlada je usvojila i Uredbu o utvrđivanju Programa podrške poslovne infrastrukture za 2021. godinu, za čiju namenu su obezbeđena sredstva u iznosu od 1.007.940.000 dinara.

  Cilj programa je unapređenje razvojnog potencijala jedinica lokalne samouprave kroz stvaranje povoljnih uslova za privlačenje investicija, unapređenje privrednog ambijenta i otvaranje novih radnih mesta.

  Program se odnosi na oblasti saobraćajne, komunalne, elektroenergetske i druge infrastrukture, uređenje površina javnih namena, kao i na ostale projekte koji su u funkciji razvoja turizma i drugih privrednih delatnosti.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE