Digitalni zeleni sertifikat na šalterima pošte

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Digitalni zeleni sertifikat na šalterima pošte

  Građani Srbije od sada će na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, u pošti na Terminalu 1, moći da dobiju Digitalni zeleni sertifikat, dok će na šalterima još 200 pošta u zemlji ova usluga biti dostupna od srede, 2. juna, najavilo je javno preduzeće Pošta Srbije.

  Digitalni zeleni sertifikat je potvrda o obavljenoj vakcinaciji protiv kovida-19, rezultatima testiranja na zaraznu bolest SARS-CoV-2 i oporavku od te bolesti.

  Za dobijanje tog sertifikata potreban je važeći pasoš, a postupak od podnošenja zahteva, do izdavanja dokumenta, traje svega nekoliko minuta i besplatan je za građane.

  “Izdavanjem Digitalnog zelenog sertifikata Pošta Srbije nastavlja realizaciju svojih ključnih ciljeva, a to su podizanje kvaliteta i širenje usluga i uključivanje u proces digitalizacije”, rekao je vršilac dužnosti direktora preduzeća Zoran Đorđević.

  Dodao je da Pošta, uz veliku podršku premijerke Ane Brnabić, intenzivno sarađuje sa Кancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu na razvoju novih digitalnih servisa sa ciljem da zauzme lidersku poziciju u regionu.

  Đorđević je proveru rada sistema obavio na šalteru pošte na aerodromu Nikola Tesla uoči puta u Sankt Peterburg, gde će učestvovati na jednom od najznačajnijih i najvećih svetskih ekonomskih foruma.

  Spisak pošta u kojima je omogućeno izdavanje Digitalnog zelenog sertifikata dostupan je na sajtu Pošte Srbije na linku https://www.posta.rs/cir/info/servisneinformacije.aspx?Item=8666.

  Pored te usluge u pošti na beogradskom aerodromu domaći i strani državljani mogu da pribave polisu zdravstvenog osiguranja.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE