Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Direktna banka zvanično može da preuzme Pireus

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je Direktnoj banci iz Kragujeva da preuzme Pireus (Piraeus) banku Beograd.

Direktna banka je sredinom oktobra ugovorila kupovinu Pireus banke i saopštila da će preuzimanje biti završeno ;do kraja prvog kvartala 2018. godine, posle pribavljanju svih neophodnih saglasnosti nadležnih organa. Kupovina Piraeus banke uslovljena je uobičajenim korporativnim i regulatornim dozvolama, uključujući i one koje izdaje Narodna banka Srbije.

Direktna banka će posle preuzimanja Pireus banke, čiji je vlasnik grčka Pireus banka, imati oko 60 ekspozitura i više od 800 zaposlenih. Očekuje se da će vrednost imovine Direktne banke iznositi više od pola milijarde evra. Direktna banka je u vlasništvu biznismen Andreja Jovanovića (49,9 odsto vlasništva) i Bojana Milovanovića (49,98 odsto udela), a nastala je početkom 2016. godine, kada je kragujevačku KBM banku kupila Nova kreditna banka Maribor. Direktna banka je ove godine godine kupila i Findomestic banku iz Beograda.

Izvor: Beta

Foto: Logo

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE