Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Direktna ODUSTALA od Komercijalne banke

Direktna banka koja je važila za jednog od favorita u privatizaciji Komercijalne banke, odustala je od kupovine i nije podnela neobavezujuću ponudu.

“Direktna banka nije dala neobavezujuću ponudu i samim tim se povukla iz procesa. Direktna banka nastavlja svoj razvoj širenjem ponude proizvoda i usluga, kao i širenjem baze korisnika i klijenata”, navodi se u odgovoru ove banke na upit Danasa.

Prema ranijim informacijama, jedno od pisama o zainteresovanosti za većinski udeo u Komercijalnoj banci u vlasništvu države dao je i konzorcijum koji su činili domaća Direktna banka, američki investicioni fond Riplvud advajzoriz i grčka Eurobanka koja posluje u Srbiji.

Ovaj konzorcijum je u javnosti važio za jednog od favorita u trci za kapitalnim plenom koji kontroliše skoro 11 odsto odsto tržišta, sa aktivom od oko 3,5 milijarde evra i štednjom građana većom od dve milijarde evra.

Među kandidatima za Komercijalnu, prema ranijim nezvaničnim informacijama, ostali su Rajfajzen banka, NLB banka, AIK banka i investicioni fond Apolo.

Nakon otvaranja obavezujućih ponuda, Ministarstvo finansija će odrediti ko se kvalifikovao za sledeći korak, a to je podnošenje obavezujućih ponuda koje bi trebalo da se desi do polovine novembra.

Izvor: Danas

Foto: Promo

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE