Direktor kovid bolnice u Areni: Nešto se strašno događa

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktor kovid bolnice u Areni: Nešto se strašno događa

  U privremenoj kovid bolnici u Areni trenutno se na lečenju nalazi 386 pacijenata, od koji je sve veći broj mlađih ljudi, pa i čitavih porodica, kaže doktor Vlado Batnožić, koordinator ove privremene bolnice.

  Kaže i da broj pozitivnih raste, i da se „nešto strašno događa“.

  „Jedan konstantan porast broja pacijenata. Juče smo primili 35 pacijenata, a otpustili smo 18. Proteklih dana je bilo između 30, 40 i 50 primljenih pacijenata“, kaže Batnožić za RTS.

  Istakao je da su ranije dnevno primali 10 do 20 pacijenata, kao i to da sada ljudi imaju teže kliničke slike.

  „Ranije su to bili lakši pacijenti, a sada su srednje teški i teški. Na kiseoniku je sada 306 pacijenata. Mi smo ranije trošili sedam tona kiseonika na 10 do 15 dana, a sada na tri dana sipamo i sedam tona kiseonika“, naveo je doktor.

  Ocenio je da je promenjena starosna struktura pacijenata, ranije su bili uglavnom sredovečni ljudi, a sada je značajan pomak ka mlađoj populaciji, radno sposobnim ljudima od 25 do 35 godina, kao i od 35 do 50 godina.

  Kaže da dolaze na lečenje čitave porodice, kao i da ne znaju gde su se zarazili, ali da mlađi uglavnom navode da su bili i restoranima i kafićima, a neki da su bili na skijalištima.

  „To je za nas velika opasnost. Ja molim da se pridržavamo ovih mera koje je naš Krizni štab doneo: nošenje maske, držanje distance. Ako toga ne bude, biće sve gora i gora situacija“, poručuje Batnožić.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE