Direktor Transportgasa "ispalio" ministarku (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktor Transportgasa “ispalio” ministarku (FOTO)

  Na javni poziv ministarke energetike Zorane Mihajlović da se pojavi na sastanku, direktor Transportgasa nije odgovorio niti se pojavio, što je resorno ministarstvo osvedočilo fotografijama na kojima ministarka “razgovara” sa praznim stolicama.

  Iako je nova ministarka prošle nedelje i javno pozvala direktora Transportgasa Stevan Dukića na sastanak u Vladu Srbije, jer dotadašnji pokušaji da se s njim stupi u kontakt nisu uspeli, prvi čovek preduzeća u vasništvu Srbijagasa nije se odazvao tom pozivu.

  Mihajlović vs. “bahati direktori”: “Prethodni ministar miran, a ja to nisam”

  Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka Mihajlović rekla je da izgleda postoji veliki trud pojedinaca da se od Ministarstva sakrije poslovanje preduzeća Transportgas, budući da se direktor tog preduzeća Stevan Dukić ni danas nije pojavio na sastanku u Vladi Srbije, na koji je bio javno pozvan.

  “Žao mi je što se direktor Transportgasa nije pojavio ni na jednom sastanku na koji je bio pozvan jer je to bila prilika da se razjasne mnoge stvari u vezi s poslovanjem ovog preduzeća.

  Između ostalog, Transportgas, kao ćerka firma Srbijagasa, nije uskladio svoje poslovanje sa Zakonom o javnim preduzećima, niti je izvršio izbor direktora u skladu sa tim zakonom. To znači i da direktor preduzeća Stevan Dukić potpisuje akte Transportgasa, iako nije izabran u skladu sa zakonskom procedurom, što samim tim postavlja pitanje validnosti svih akata koje je kao direktor potpisao.”

  Možda Dukić misli da nedolaskom na sastanak može još neko vreme da sačuva svoju poziciju i da izbegne odgovore na pitanja o poslovanju ove firme. Ali, bez obzira na nepoštovanje Vlade i Ministarstva koje je pokazao, nijedan direktor preduzeća nije iznad države koja ga je osnovala, pa ni direktor Transportgasa, kaže Mihajlovićeva.

  Ona je u saopštenju upozorila i da direktori državnih preduzeća za svoj rad odgovaraju isključivo Vladi Srbije, a ne onima kojima misle da duguju svoje imenovanje.

  Međutim, ono što je u celoj priči dodatno zanimljivo jeste da je ministarstvo, uz saopštenje, objavilo i fotografije i video snimak na kojem ministarka, sa saradnicima, sedi nasuprot praznih stolica, a ispred jedne stoji ime Stevana Dukića i njegova funkcija.

  Loš marketinški potez ili greška u režiji, ali svakako ne priliči jednoj visokoj instituciji poput Ministarstva energetike da se ovako izlaže podsmehu, jer sama scena u kojoj ministarka “razgovara” sa praznom stolicom, bez obzira koji je cilj ovakve objave, ispada kao da je sagovornik “ispalio” i u najmanju ruku je – neozbiljna.

  Izvor: BIZLife

  Foto: MRE

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE