Direktori leskovačkih preduzeća JEDINI KANDIDATI za novi mandat

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktori leskovačkih preduzeća JEDINI KANDIDATI za novi mandat

  Jedini kandidati na konkursima za direktore JKP Toplana, JKP Pijaca, JKP Komunalac, JKP Vodovod i JP Dom bili su direktori i v.d. direktori koji su već bili na čelu ovih javnih preduzeća u Leskovcu.

  Gradsko veće je predložilo da oni budu izabrani, pa će skupštinsko zasedanje na kojem odbornici treba da ovu odluku potvrde verovatno biti samo formalnost, pišu Južne vesti.

  Ukoliko odbornici prihvate predlog Veća, na čelu JKP Komunalac ostaće Vladimir Sinadinović, a dosadašnji v.d. direktor JKP Toplana Novica Stojanović trebalo bi da zvanično preuzme mesto direktora.

  Direktor JKP Vodovod će biti dobro poznato lice jer se na konkursu prijavio samo dosadašnji direktor Staniša Ristić, Javno preduzeće Dom u naredne četiri godine će i dalje voditi Dragan Stojiljković, dok će na čelu JKP Pijaca kao i do sada biti Milan Stojković.

  Direktori javnih preduzeća se imenuje nakon sprovedenog javnog konkursa, a na osnovu Zakona o javnim preduzećima gde je propisan i sam postupak izbora direktora preduzeća. Takođe , Zakon o lokalnoj samoupravi propisuje i to da Skupština grada imenuje i razrešava direktore.

  Mandat direktora iznosi četiri godine, kao i da su svi prijavljeni kandidati ispunili uslove da opet postanu rukovodioci, objasnio je Srđan Jovanović iz Odeljenja za stambeno-komunalne poslove, saobraćaj i infrastukturu.

  Prema rečima gradonačelnika Leskovca, Gorana Cvetanovića, još uvek nije poznato kada će se održati Skupština Grada, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, ali je dodao da očekuje da se do kraja marta meseca ipak bude skupštinskog zasedanja i da samim tim budu ozvaničena imena novih-starih direktora.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE