"Diskriminacija" američke robe u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Diskriminacija” američke robe u Srbiji

  Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot rekao je da u Srbiji postoji nepravedan tretman američke robe.

  Na skupu “Održivi oporavak na Balkanu Srbija u vodećoj ulozi” Skot je rekao da Srbija ima više trgovinskih partnera, kao što su EU, Kina Rusija i SAD, ali da je “teško je reći da Srbija ravnomerno tretira sve partnere”.

  Skot je rekao da se na američku robu u Srbiji plaćaju veće carinske tarife nego u obrnutom smeru i upitao da li je fer da cele kategorije američkih poljoprivrednih proizvoda nemaju pristup srpskom tržištu iz bezbednosnih razloga.

  Govoreći o trgovinskim odnosima SAD i Evropske unije, Skot je rekao da su u EU više carine nego u SAD i da su one četiri puta večć kada je u pitanju uvoz automobila.

  SAD i predsednik Donald Tramp su i dalje posvećeni slobodnoj trgovini, ali ona mora biti pravedna i recipročna, rekao je Skot i dodao da SAD više neće biti iskorišćavane.

  Skot je dodao je Tramp jedinstven zbog spremnosti da promeni konvencionalni način razmišljanja. “Ovo što se dešava (u trgovini u svetu) nije pravedno prema američikim radnicima, ali to ne znači da smo odustali od slobodne trgovine”, rekao je Skot.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE