"Diskriminacija" američke robe u Srbiji - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

“Diskriminacija” američke robe u Srbiji

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot rekao je da u Srbiji postoji nepravedan tretman američke robe.

Na skupu “Održivi oporavak na Balkanu Srbija u vodećoj ulozi” Skot je rekao da Srbija ima više trgovinskih partnera, kao što su EU, Kina Rusija i SAD, ali da je “teško je reći da Srbija ravnomerno tretira sve partnere”.

Skot je rekao da se na američku robu u Srbiji plaćaju veće carinske tarife nego u obrnutom smeru i upitao da li je fer da cele kategorije američkih poljoprivrednih proizvoda nemaju pristup srpskom tržištu iz bezbednosnih razloga.

Govoreći o trgovinskim odnosima SAD i Evropske unije, Skot je rekao da su u EU više carine nego u SAD i da su one četiri puta večć kada je u pitanju uvoz automobila.

SAD i predsednik Donald Tramp su i dalje posvećeni slobodnoj trgovini, ali ona mora biti pravedna i recipročna, rekao je Skot i dodao da SAD više neće biti iskorišćavane.

Skot je dodao je Tramp jedinstven zbog spremnosti da promeni konvencionalni način razmišljanja. “Ovo što se dešava (u trgovini u svetu) nije pravedno prema američikim radnicima, ali to ne znači da smo odustali od slobodne trgovine”, rekao je Skot.

Izvor: Beta

Foto: Beta

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE