Do 100 EUR od danas i telefonom, ovo je BROJ za prijavu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Do 100 EUR od danas i telefonom, ovo je BROJ za prijavu

  Svi punoletni državljani Srbije, koji imaju prebivalište u zemlji, od danas mogu da se prijave za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra pozivajući kol centar na broj 0800101100, piše Politika.

  U kontakt centru građani će imati priliku da čuju automatski snimljen glas i moći će ostave svoje podatke, s tim što će matični broj i broj lične karte unostiti koristeći brojeve telefonske tastature, dok će ime izabrane banke izgovarati ili birati pritiskom na taster.

  Elektronsko prijavljivanje putem sajta Uprave za trezor počelo je u sredu. Prijavu možete podneti OVDE.

  Danas kreće isplata pomoći za penzionere

  Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da danas kreće isplata po 100 evra za penzionere tako da će po predviđenom rasporedu, skoro njih milion, moći već sutra da ih “podignu” u bankama.

  “Onda ćemo sukcesivno da plaćamo i ostale, nakon penzionera i onih koji primaju socijalnu novčanu pomoć kreće isplata građanima koji su se prijavili”, rekao je Mali za TVPink.

  (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

  On je podsetio da do 5. juna traje prijavljivanje punoletnih građana, navodeći da u budžetu ima novca za sve isplate.

  “Naši najstariji sugrađani su imali težak period iza sebe kad je reč o koronavirusu, i ovo je naš način da kažemo hvala. Dakle, po sto evra na račun 950.000 penzionera ide već danas i onda ćemo sukcesivno da uplaćujemo svima”, rekao je Mali.

  Govoreći o nezaposlenosti, Mali je pozivajući se na jučerašnji podatak, rekao da se Službi za zapošljavanje prijavilo 8.800 ljudi da primi novčanu pomoć za nezaposlene.

  “To je jedini indikator koji može da kaže koliko se broj nezaposlenih i traže pomoć države povećao”, rekao je Mali, navodeći da su finansijske mere države “pogodile u centar”.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/pocela-prijava-za-100-eur-sajt-ministarstva-odmah-pao/

  Izvor: Beta, Politika

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE