Do 100 EUR u tri koraka: Koji PODACI su neophodni za prijavu?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Do 100 EUR u tri koraka: Koji PODACI su neophodni za prijavu?

  Svi punoletni građani Srbije od danas, 13. maja, će moći da se prijave za pomoć od 100 evra onlajn putem, objavio je ministar finansija Siniša Mali.

  Prijava se može obaviti preko sajta idp.trezor.gov.rs i prilično je jednostavna u svega nekoliko koraka.

  Koji podaci su neophodni za prijavu?

  Prilikom prijave neophodno je da građani ostave broj lične karte i matični broj, kao i ime banke u kojoj već imaju račun, ili u kojoj žele da im se otvori namenski račun.

  Takođe, da bi prijava bila uspešna, neophodno je da ostavite saglasnost u vidu jednog klika na obeleženo polje, da se vaši podaci o ličnosti, koji obuhvataju JMBG i broj lične karte obrađuju u svrhu isplate jednokratne novčane pomoći, istovremeno potvrđujući da su podaci koje ste uneli tačni i ažurni.

  Navodi se i da lice na koje se podaci odnose ne snosi troškove obrade i obaveštenja, kao i da će nakon realizacije svih isplata, podaci sadržani u privremenom registru biti obrisani.

  Provera ispravnosti unetih podataka

  Nakon što uspešno podnesete prijavu, ispravnost unetih podataka kao i status isplate pomoći možete da proverite na strani Provera statusa prijave unošenjem svog matičnog broja i broja lične karte.

  Prijava problema

  Na sajtu ministarstva se navodi i da će prijava eventualnih problema u vezi sa isplatom jednokratne pomoći, odnosno funkcionisanjem aplikacije ili procesima isplate, biti omogućena od 15. maja.

  Ministar Mali je rekao i da će u petak krenuti sa radom i kol centar. Kao i da će u medijima biti objavljeni brojevi telefona na koje će građani moći da se prijave.

  Ministar finansija je rekao da će isplata za penzionere i građane koji primaju socijalnu pomoć početi u petak i podsetio da oni ne moraju da se prijavljuju, već da novac dobijaju automatski.

  Prijava će, kako je rekao Mali, trajati do 5. juna, a isplata novca će ići sukcesivno, na svakih pet dana.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/pocela-prijava-za-100-eur-sajt-ministarstva-odmah-pao/

  Izvor: BIZLife

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE