"Do kraja godine po primanjima PRESTIŽEMO jednu zemlju EU"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Do kraja godine po primanjima PRESTIŽEMO jednu zemlju EU”

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u ovoj godini biti značajnog povećanja plata i penzija i naglasio da polako stižemo evropske standarde po pitanju plata i penzija.

  On je prisustvovao ceremoniji obeležavanja završetka radova na konstrukciji Kule Beograd i tom prilikom saopštio da je u prvih šest meseci ove godine minus u državnoj kasi jasno manji od planiranog za čak 120 milijardi.

  „Mi smo sinoć dobili konačne rezultate za prvih šest meseci i u odnosu na ono što smo donosili kao plan pred Narodnu Skupštinu. Plan je bio da naš minus u kasi u prvih šest meseci bude 190 milijardi, to je deficit koji je Skupština odobrila i koji je prihvatio i MMF, a naš minus je gotovo tri puta manji od toga, dakle svega 75 milijardi“, rekao je Vučić.

  Međutim, predsednik je otkrio i da nije zadovoljan ovim rezultatom, jer to znači da ministri nisu dovoljno dobro spremili projekte.

  „Da budem sasvim otvoren, to bi bio ogroman novac, to bi bilo više od milijardu evra, neko bi rekao ušteđenog ili boljeg rezultata, a mi to delimo na dva dela. Jedan deo je bolji rezultat, a ima drugi deo zbog koga nisam zadovoljan, a to je da nismo potrošili pare. I molio sam ministre još u aprilu da troše pare, ne da troše pare na sebe i za sebe, nego da troše na projekte. Ovo mi pokazuje da nisu dovoljno dobro spremili projekte. Trebalo je da potrošimo više para, zato što kad potrošimo više para koje smo planirali, time podstičemo stopu rasta i zato ih ja molim da ubrzaju svoj rad, da pre nego što odu na brčkanje i kupanje, molim ih ko Boga da provere stanje svojih projekata još jedanput i da počnu da troše te pare koje do sada nisu potrošili“, kaže on.

  Početkom naredne godine prosečna neto plata u BG 770 EUR

  Predsednik je istakao da ako se ovakvi rezultati nastave, građani Srbije mogu da očekuju značajno povećanje plata i penzija.

  „U uslovima pandemije, posle godina zaredom u kojima smo značajno uvećavali primanja ljudi, to ćemo da uradimo i u ovoj godini i ja verujem, kada pređemo prosečnu platu od 600 evra, da će onda ljudi na vidiku da vide ono što nam je bio plan 2020-2025 prosečna plata 900 evra, što znači da će u Beogradu neto prosečna plata već početkom sledeće godine biti preko 760-770 evra“, kaže Vučić.

  Otkrio je i da ćemo do kraja godine po primanjima sigurno da prestignemo jednu zemlju Evropske unije.

  „Onda sledeće godine nam ostaje da prestignemo još jednu i da se približimo još jednoj. Tako da polako stižemo evropske standarde po pitanju plata, penzija, primanja ljudi“, zaključuje Vučić.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE