„Do sad su mogli da povećavaju cene, sada to neće moći“

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Do sad su mogli da povećavaju cene, sada to neće moći“

  Ministar za trgovinu, telekomunikacije i turizam Rasim Ljajić ponovio je za Prvu TV da građani ne treba da se plaše zbog nestanka osnovnih namirnica, jer robe ima u zalihama.

  „Nema potrebe za gomilanjem namirnica, to sam rekao i pre uvođenja vanrednog stanja. Nadam se da će i sada građani biti samodisciplinovani da vode računa o svom zdravlju pre svega, a mi ćemo voditi računa o snabdevenosti osnovnim životnim namirnicama“, rekao je ministar.

  Podsetio je da je doneta odluka o zabrani izvoza nekih namirnica i ograničenju cena.

  Pozvao je građane da prijave sve nepravilnosti u prodaji medicinskih sredstava, cena maski na novi telefonski broj koji samo za to služi 011/26 99 610.

  Kako kaže, najveći broj primedbi do sada je bio za maske koje su u nekim apotekama koštale po 200 i 230 dinara i te apoteke su odmah prijavljene.

  „Bilo je prijava građana iz Novog Sada da uopšte nema maski. Građani su bii krajnje ozbiljni i davali su realne primedbe. Istog momenta smo slali inpektore, proveravali su nabavne i prodajne cene. Do uvođenja vanrednog stanja oni su mogli da povećavaju cene koliko god su hteli, to jeste bilo legalno, ali nije bilo moralno. Sada to neće moći“, rekao Ljajić.

  Istakao je Ministarstvo zdravlja poručilo maske i dezinfekciona sredstva tako da će ih biti u apotekama iako će potražnja rasti.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/ljajic-robe-ima-dovoljno-prijavite-vise-cene-u-apotekama/

  https://www.bizlife.rs/biznis/poslovne-vesti/trzisna-inspekcija-proverava-dojave-da-apoteke-prodaju-maske-po-visim-cenama/

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE