"Dobra" vest za ljude iz Srbije: VAKCINA pa u Grčku?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Dobra” vest za ljude iz Srbije: VAKCINA pa u Grčku?

  Građani Srbije će ove godine moći na letovanje u Grčku ako se vakcinišu, najavio je najavio grčki ministar turizma Haris Teoharis.

  Teoharis je, u intervjuu za “Protohemu”, naglasio da će za turiste koji to ne urade, mere zavisiti od epidemiološke situacije u zemljama iz kojih dolaze.

  Potvrdio je da će svi koji budu vakcinisani u Grčkoj dobiti digitalni sertifikat, a slične potvrde planira da uvede i većina evropskih zemalja.

  “Uveliko se razgovara o uzajamnom priznavanju sertifikata između zemlje polaska i odredišta turista”, rekao je Teoharis.

  Najava grčkog ministra sigurno će obradovati naše građane koji su prošle godine u ovo vreme kupili ili rezervisali više od 50 odsto aranžmana za letnji odmor. Sada su sve oči uprte u nerealizovane vaučere, koje su turisti dobili od agencija, umesto svojih putovanja.

  “Želimo da uradimo protokole o putovanjima, sa zemljama koje su nama interesantne, kao što su Grčka, Crna Gora, Bugarska, Turska i Egipat, kako nam se ne bi ponovilo prošlo leto, da nam budu zatvorene granice i da nigde ne možemo da putujemo”, rekao je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić.

  Ukoliko to budemo završili, dodao je, onda ćemo unapred znati pravila, kao što sada znamo za Tursku i Egipat da je obavezan PCR test. Postoji protokol sa Kiprom, gde oni svrstavaju sve zemlje u četiri različite boje, i na osnovu toga znate šta treba da imate da biste ušli na njihovu teritoriju.

  Na ovome sada radimo, naše ministarstvo je dalo podršku, a krenuli smo i u razgovore sa grčkim ministarstvom i ambasadom u Srbiji, objasnio je Seničić

  “Oni se nadaju da će se situacija stabilizovati do aprila, pa bar da se agencije “reše” izdatih vaučera. Čak i polovinu kada bi iskoristili, bilo bi dobro, i za agencije i za putnike”, ističe Seničić.

  U turističkim agencijama su rekli da novih rezervacija za letovanje gotovo da i nema, a malo ko se za aranžmane i raspituje.

  Izvor: Novosti

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE