Dogodine električni Harli-Dejvidson

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dogodine električni Harli-Dejvidson

  Američki proizvođač motocikala Harli-Dejvidson kupio je udeo u kompaniji Alta Motors u Silikonskoj dolini, koja proizvodi motocikle s pogonom na struju.

  Investicija čija cena nije objavljena, deo je strategije za diversifikaciju ponude te marke motocikala, čija prodaja opada jer je njena tradicionalna klijentela sve starija.

  “Potvrđujemo nameru da razvijemo buduću generaciju klijenata Harli-Dejvidsona, kao deo desetogodišnje strategije koja obuhvata agresivno investiranje u tehnologiju električnih motocikala”, rekao je generalni direktor Metju Levatič (Matthew Levatich) u saopštenju.

  “Alta je dokazala stručnost u tom sektoru i njeni ciljevi su u skladu s našim”, rekao je on.

  Alta već prodaje električne terenske motocikle, a Harli-Dejvidson namerava da svoj prvi električni motocikl predstavi iduće godine.

  Harli-Dejvidson, čije je sedište u Milvokiju, krajem januara je objavio da je 2017. godine imao loš finansijski rezultat, ali da bi ove godine mogao poslovati nešto bolje.

  Kompanija je 2017. godine u svetu prodala 242.788 motocikala, a prethodne 260.289, dok ove godine planira da proda samo 231.000 do 236.000, što je dalji pad od 3,0 do 5,0 odsto.

  Firma je zato odlučila da zatvori jednu fabriku u Kanzas Sitiju i jednu u Australiji.

  Oko 46 odsto vlasnika motocikala Harli-Dejvidson je starije od 50 godina, a svega oko 10 odsto ima između 30 i 34 godine. Smanjenje prodaje pogađa čitavu industriju motocikala u svetu, a Harli-Dejvidson kontroliše 53 odsto američkog tržišta.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE