Dogovor Pošte Srbije i Uprave carina: BRŽE CARINJENJE pošiljki iz inostranstva

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dogovor Pošte Srbije i Uprave carina: BRŽE CARINJENJE pošiljki iz inostranstva

  Javno preduzeće “Pošta Srbije” i Uprava carina zajedno će raditi na pojednostavljenju i ubrzanju carinskog postupka prilikom prijema i slanja pošiljaka u medjunarodnom poštanskom saobraćaju.

  To je jedna od aktivnosti saradnje koja je danas dogovorena na sastanku v.d. direktora JP Pošta Srbije Zorana Đorđevića i predstavnika Uprave carina.

  “Imajući u vidu potrebe korisnika i rast internet trgovine, Pošta Srbije je inicirala unapredjenje carinskog postupka i pojednostavljivanje procedura kod carinjenja pošiljaka u medjunarodnom poštanskom saobraćaju”, rekao je Djordjević, navedeno je u saopštenju.

  Prema njegovim rečima, te promene omogućiće fizičkim licima i preduzetnicima da brže i jeftinije carine svoje pošiljke prilikom uvoza i izvoza, kao i da na bolji i efikasniji način dobiju informacije o statusu pošiljaka koje šalju ili očekuju.

  Sa predstavnicima Uprave carina dogovoreno je i otvaranje novih uplatnih mesta Pošte Srbije na graničnim prelazima, što će građanima olakšati realizaciju platnog prometa i plaćanja carinskih taksi, navodi se u saopštenju tog Javnog preduzeća.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Pošta Srbije/Tijana Rajković

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE