Dogovoreno: Srbi u Grčku i sa kineskom i sa ruskom vakcinom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dogovoreno: Srbi u Grčku i sa kineskom i sa ruskom vakcinom

  Građani Srbije moći će da letuju u Grčkoj uz potvrdu da su primili bilo koju vakcinu, uključujući i rusku i kinesku , kao i uz negativan PCR ili antigenski test, saopštili su danas nakon sastanka ministar turizma Republike Grčke, Haris Teoharis i ministarka Tatjana Matić.

  Ministar turizma Republike Grčke, i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Tatjana Matić danas su održali sastanak o saradnji tokom i posle pandemije koronavirusa.Potpisali su i Zajedničku izjavu o saradnji dva ministarstva tokom i posle pandemije.

  Sve vakcine će biti prihvaćene za ulazak u Grčku i oni koji su vakcinisani biće usmereni u zelenu traku na granici, kako bi se gužve smanjile.  Onima koji ne budu imali potvrdu o vakcinaciji, biće potreban negativan PCR test ili antigenski test.

  Ministar turizma Grčke Haris Teoharis, koji je u poseti Beogradu, i ministarka Tatjana Matić naveli su da će biti prihvaćene sve vakcine, i kineska i ruska, pored onih koje su već prihvaćene u Evropskoj uniji.

  Turistička sezona počinje 14. maja, odnosno tada se otvaraju granice, rekao je Teoharis.

  “Postoji mogućnost da zemlje koje imaju uspeh u imunizaciji, kao što je Srbija, budu uključene u naš pilot projekat gde ćemo možda pustiti njihove turiste i u aprilu. Ali to zavisi od zdravstvene situacije”, dodao je Teoharis.

  Za decu stariju od 10 godina biće obavezan PCR test, dok za mlađe nije potreban.

  Prema rečima ministarke Tatjane Matić  cilj je da se građanima Srbije omogući ulazak u Grčku i da se međusobno priznaju digitalni sertifikati i naglasila je da se nada će to uskoro I da se dogodi, odnosno da će turisti iz Srbije uskoro moći da uđu u Grčku.

  Ministar turizma Grčke istakao je da se Srbija i Grčka zajedno bore da se turistička industrija što pre povrati i ovaj potpis, prema njegovim rečima, potpis je prijateljstva.

  „Naše zemlje uspele su da ostvare uspehe u pogledu imunizacije, ali moram da istaknem da je Srbija imala više uspeha od nas“, istakao je ministar Teoharis.

  U Grčkoj će turistički radnici biti vakcinisani nakon prioritetnih grupa, u maju, pre otvaranja granica.

  Grčki ministar turizma doputovao je u zvaničnu posetu Srbiji, tokom koje će imati niz sastanaka sa vladinim zvaničnicima i turističkim radnicima.

  “Naša poseta Srbiji deo je napora Ministarstva turizma za otvaranje grčkog turizma 2021. godine, s posebnim naglaskom, u prvoj fazi, na privlačenje posetilaca iz balkanskih zemalja”, rekao je Teoharis, a prenela je grčka agencija ANA.

  Pred dolazak u Beograd, Teoharis je nagovestio obnavljanje turizma pre ranije zakazanog datuma, 14. Maja.

   

  Izvor: N1, grčki mediji

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE