Dok koronakriza nastupa, direktor STO odstupa - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Dok koronakriza nastupa, direktor STO odstupa

Generalni direktor Svetske trgovinske organizacije (STO) Roberto Azevedo saopštio je da odlazi sa funkcije 30. avgusta, godinu dana pre isteka svog drugog mandata, i dodao da nema političke ambicije.

“U pitanju je lična, porodična odluka i uveren sam da je ona najbolja u interesu organizacije”, rekao je Azevedo na onlajn sastanku članova STO.

Preuranjeni odlazak Brazilca događa se u vreme kada svetska privreda beleži najteže usporavanje od Velike depresije 1930-ih godina. Svetska trgovina pogođena je pandemijom koronavirusa zbog koje su drastično smanjena proizvodnja i trgovinska razmena.

Nezavisno od krize koronavirusa, STO već mesecima prolazi kroz svoju duboku krizu vezano za telo za regulisanje trgovinskih sporova između članica.

Brazilac, karijerni diplomata Roberto Azavedo, koji je došao na čelo Svetske trgovinske organizacije 2013. godine, nasledivši Francuza Paskala Lamija, počeo je svoj drugi četvorogodišnji mandat u septembru 2017. godine. Mandat je trebalo da mu se završi krajem avgusta 2021.

Izvor: Beta

Foto: Beta/AP

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE