Doktor nema dilemu: Decu u školu - DA, kod babe i dede - NE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Doktor nema dilemu: Decu u školu – DA, kod babe i dede – NE

  Poslao bih dete u školu, izjavio je epidemiolog Zoran Radovanović za portal Nova.rs povodom početka školske godina u uslovima epidemije koronavirusa.

  Radovanović je dodao da jedino svoje dete ne bi slao kod dede i babe, odnosno ograničio bi kontakt sa trećom generacijom.

  Kaže da bi se prilikom određivanja mera trebalo rukovoditi epidemiološkom situacijom i voditi računa o tome da se podaci i rasprostranjenost zaraze prate na loklanom nivou.

  “Treba postupati prema situaciji. ako je, na primer, u Bujanovcu kritično, onda tamo treba peduzeti mere. Moraju stvari da se rešavaju na lokalu”, objašnjava Radovanović.

  Nastava u školama se neće prekidati ukoliko jedan učenik u razredu dobije koronu, mada će u tom slučaju ostatak razreda biti testiran, ali neće biti izolovan, već će nastaviti rad, rekao je Radovanovićev kolega, epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović.

  “Ako nije intenzivna transmisija ima logike da se ne šalje celo odeljenje u karantin i da bude ovako kako je najavljeno. Sve zavisi od epidemiloške situacije i verovatnoće prenosa. Život mora da ide dalje, pa ako nije izuzetno opasno, onda se, ipak, ide na blaže mere, a ako je kritično mora da se nastupi energičnije”, kaže Radovanović.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Nova S

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE