Doktori "STARTOVALI" Beogradski maraton (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Doktori “STARTOVALI” Beogradski maraton (FOTO)

  Posle godinu dana pauze zbog pandemije koronavirusa, prestonicom Srbije se ponovo “trči” tradicionalni Beogradski maraton.

  Počeo je 34. Beogradski maraton, a ulicama glavnog grada Srbije trči oko pet hiljada takmičara.

  Tradicionalni maraton ove godine održava se u nešto izmenjenom formatu, a posebna pažnja posvećena je bezbednosti učesnika i građana Beograda.

  Znak za start trke ispred crkve Svetog Marka zajedno su dali predsednica počasnog odbora ministarka Darija Kisić Tepavčević, gradonačelnik Zoran Radojičić i član Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon, u društvu direktora maratona Dejana Nikolića.

  “Odrekli smo se dečjeg maratona, javnog treninga atletike. Neće biti ni Trke zadovoljstva, kao ni masovnog zajedničkog starta, već će maratonci i polumaratonci trke počinjati u ‘talasima’. Takođe, smanjili smo brojnost učesnika. Sa oko deset hiljada onih koji su želeli da učestvuju, od čega je njih tri i po hiljade trebalo da bude iz čak 70 zemalja sveta, sveli smo se na oko pet hiljada domaćih učesnika, četiri hiljade polumaratonaca i hiljadu maratonaca”, rekao je direktor Beogradskog maratona.

  Jedno od glavnih obeležja Beogradskog maratona prethodnih godina bili su i promoteri, svetski atletski rekorderi poput Karla Luisa, Sergeja Bupke, Majka Pauela, ali zbog mera predostrožnosti, promotera ove godine neće biti.

  Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je naglasio da održavanje Beogradskog maratona na neki način predstavlja postepeno vraćanje normalnom životu, a da 34. izdanje maratona pokazatelj da Beograd ima tradiciju organizacije tako važnih manifestacija.

  Zatvaranje ulica planirano je već od ponoći, u delu starta i cilja trke, dok će sukcesivno od šest časova ujutro početi izmene režima saobraćaja i gradskog prevoza i te izmene će trajati do 17 časova.

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE