Domaća inovacija: "Srebrna maska" novi borac protiv korone

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Domaća inovacija: “Srebrna maska” novi borac protiv korone

  Na tržištu Srbije uskoro će se pojaviti novi proizvod „Srebrna maska”, nastao kao rezultat povezivanja, uz posredovanje Privredne komore Srbije (PKS), dve domaće proizvodne kompanije „Koloida“ i „Galenike farmacije“.

  „Srebrna maska” je proizvedena primenom savremenih nanotehnologija, pri čemu se joni srebra i zeolit  putem ultrazvučne jonizacije trajno integrišu u tkaninu što predstavlja dodatni nivo zaštite. Maske će se proizvoditi u veličinama za decu i odrasle, a  biće dostupne na tržištu do sredine oktobra.

  „Očekujem da će ova saradnja biti odličan primer drugima da se povezuju, razmenjuju ideje, razrađuju rešenja i kreiraju kvalitetne proizvode. Privredna komora Srbije uvek će biti institucionalna podrška domaćoj prerađivačkoj industriji i njenim nastojanjima da stvori nove vrednosti“, izjavila je Mirjana Vučićević, sekretar Udruženja za farmaciju i medicinsku delatnost PKS, prilikom obilaska proizvodnog pogona kompanije „Galenika farmacija” u Petrovcu na Mlavi.

  “Kompanija ‘Koloid’ koja ima višegodišnje iskustvo u proizvodnji i razvoju proizvoda na bazi srebrnih jona, povezala je svoju tehnologiju sa tehnologijama ’Galenika farmacije’ i zajedno smo razvili ‘Srebrnu masku’ – novi, poboljšani vid zaštite od patogenih mikroorganizama. Inovativna samočisteća maska obogaćena je srebrnim jonima i zeolitom, koji su trenutno najpouzdanija prirodna zaštita od patogenih mikroorganizama. Joni srebra i zeolit su ultrazvučnom jonizacijom integrisani u troslojnu zaštitnu tkaninu, imaju jako svojstvo neutralizacije patogenih mikroorganizama, nisu samo zaštitna barijera, već i blokator“, objasnio je Božidar Backović, generalni direktor „Koloida“ i dodao da portfolio kompanije čine preparati za negu kože lica i tela, kao i preparati za jačanje imuniteta i opšteg stanja organizma.

  Prateći aktuelnu situaciju obrazovnog sistema koji se ove godine odvija pod novim, otežanim okolnostima, a u želji da pomognu i podrže osnovne škole širom Srbije, „Galenika farmacija“ će, u saradnji sa Fondacijom Novak Đoković i kompanijom „Koloid“, pokrenuti humanitarni projekat prilikom koga će prvih 100.000 proizvedenih maski biti donirano đacima prvih razreda svih osnovnih škola u Srbiji.

  Izvor: BIZLife

  Foto: PKS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE