Dosad NEVIĐEN pad Sjedinjenih Država, sledi li REKORDAN oporavak?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dosad NEVIĐEN pad Sjedinjenih Država, sledi li REKORDAN oporavak?

  Privredna aktivnost u Sjedinjenim Američkim Državama je proletos opala rekordnom brzinom, ali izgleda da će rekord u porastu oboriti u upravo završenom kvartalu jul-septembar.

  Odeljenje za trgovinu izvestilo je da je bruto-domaći proizvod, ukupna vrednost proizvodnje robe i usluga, opao po stopi od 31,4 odsto u kvartalu od aprila do juna.

  Novi izveštaj, vladin poslednji pogled na drugi kvartal, pokazao je pad koji je bio više nego tri puta veći od prethodno najvećeg, od 10 odsto, u prvom kvartalu 1958. godine.

  Ekonomisti veruju da će aktivnost rasti godišnjom stopom od rekordnih 30 odsto u tekućem tromesečju, pošto su se preduzeća ponovo otvorila i milioni ljudi se vratili na posao.

  Vlada će svoj izveštaj o BDP od jula do septembra objaviti tek 29. oktobra, samo pet dana pre predsedničkih izbora.

  Dok predsednik Donald Tramp računa na ekonomski oporavak kako bi ubedio glasače da mu daju drugi mandat, ekonomisti su rekli da to ne predviđaju, već da će rast u poslednja tri meseca ove godine značajno usporiti na stopu od oko 4,0 odsto.

  Do sada je ove godine američka ekonomija opala po stopi od 5,0 odsto u prvom tromesečju, što je značilo kraj gotovo 11 godina duge ekonomske ekspanzije, najduže u istoriji SAD. Potom je pad u drugom kvartalu bio 31,4 odsto.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE