Dr Kon se izjasnio o novim merama: Nije dovoljno

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dr Kon se izjasnio o novim merama: Nije dovoljno

  Nove mere jesu kompromisno rešenje, s tim što mi iz medicinskog dela Štaba smatramo da to nije dovoljno, jer mi za pet dana nećemo videti rezultate, rekao je nakon sednice Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa dr Predrag Kon, epidemiolog i član ovog vladinog tela.

  S druge strane, ekonosmki deo, kako kaže, smatra da se u potpuo izašlo u susret medicinskom delu.

  “Ali moramo da razumemo trenutak, ovo je najveća pademija veka, nažalost i srmtosna. Medicinksi sektor je toliko prenapegnut da mu treba podrška celog društvenog sistema”, rekao je dr Kon.

  Prema njegovim rečima, počinje dominacija britanskog soja, koja se spušta i prema mlađem uzrastu, zbog toga je najavaljena onlajn nastava i za niže razrede osnovne škole.

  Doneta odluka: Do ponedeljka se SVE ZATVARA osim prodavnica

  Krizni štab zasedao je jutros i odlučio da od sutra pa sve do ponedeljka radi samo ono što je neopodno – prehrambene prodavnice, apoteke i pumpe, odnosno mere koje su važile prethodnog “zaključanog” vikenda, sada su produžene i na ova tri radna dana – sredu, četvrtak i petak.

  Ovo je nakon zasedanja saopštila premijerka Srbije Ana Brbanić. Ona je dodala i da će se u ponedeljak videti šta i kako će biti dalje.

  Premijerka je najavila i da će od ponedeljka i mlađi osnovci preći na onlajn nastvu, dok će vrtići, za sada, nastaviti normalno da rade.

  Izvor: Blic

  Foto: Beta/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE