Dr Stevanović potvrdio: Bolnice su opet pune

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dr Stevanović potvrdio: Bolnice su opet pune

  Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović izjavio je, nakon sastanka direktora bolnica s ministrom zdravlja, da su svi zabrinuti jer raste broj obolelih.

  “Vrlo smo zabrinuti za dalji razvoj situacije. Imali smo trend opadanja, opadao je broj ljudi na bolničkom lečenju, i zahvaljujući tome jedan dobar deo tog sitema, a pogotovo van Beograda, polako je krenuo da izlazi iz kovid sistema, a tako je trebalo da bude i sa Bežanijskom kosom. Međutim, nismo sigurni da će taj KBC izaći iz kovid sistema”, rekao je Stevanović.

  KBC Zvezdara je vraćen u ne kovid sistem, KBC Bežanijska kosa se pripremao da izađe iz tog sistema u ponedeljak.

  “Raste broj obolelih, raste broj onih koji zahtevaju hospitalizaciju. Ono šo posebno zabrinjava je da su to uglavnom pacijenti sa težim kliničkim slikama, za veću brigu, zahtevaju ozbiljniju terapiju i dugotrajnije lečenje i imaju neizvesniji ishod”, kaže Stevanović.

  On je kazao da je primećeno da je skok novozaraženih posledica opuštanja kroz slobodne aktivnosti, zimovinja, boravke na planini, u ugostiteljskim objektima, na sportskim manifestacijama.

  Novosti: Situacija s koronom se pogoršava, Krizni štab će tražiti NOVE MERE

  “Jasno je da disciplina popušta. Znam da je svim građanima dosta kovida i restriktivnih mera, to traje godinu dana. Ono što je činjenica je da to traje godinu dana i za one koji su u kovid sistemu i koji se trude preko svih granica svojih mogućnosti da pomognu svakom pacijentu”, naveo je Stevanović.

  Kazao je da je se nalazimo na prektretnici da li će i dalje da nastavi broj da raste ili ćemo uspeti da se stabilizujemo što zavisi od svih nas.

  “Molim sve građane koji žele da se vakcinišu da zapamte da prva primljena doza ne garantuje zaštitu, potrebno je da se prime obe doze, da prođe bar 10 do 15 dana da možemo da se smatramo zaštićenim. Iammo pacijente koji su se zarazali između prve i druge doze”, kazao je Stevanović.

  Apelovao je na one koji nameravaju da iskoriste praznik da se maksimalno pridržavaju mera, pogotovo ako se ide na mesta masovnog okupljanja kao što su zimovanja, sportske aktivnosti,…

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT/Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE