Država ćuti na zahtev turističkih agencija: Četiri broda čekaju da uđu u Srbiju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Država ćuti na zahtev turističkih agencija: Četiri broda čekaju da uđu u Srbiju

  Turističke agencije u Srbiji još nisu dobile odgovor države na zahtev da se dozvoli ulazak turističkih brodova, kruzera u Srbiju, a na 16 poseta trenutno čekaju četiri broda sa turistima.

  Kako je danas Beti rekao član Upravnog odbora Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA) Vladimir Vlaho, zahtev za ulazak kruzera Kriznom štabu za borbu protiv korona virusa i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija upućen je pre dva i po meseca, a skoro svaki dan ih telefonom podsećaju da odgovore.

  “Srbija traži da se turisti testiraju PCR testom iako je na tim brodovima 99 odsto starih ljudi koji ne bi ni mogli da uđu na brod da nisu vakcinisani”, rekao je Vlaho koji je suvlasnik turističke agencije “Sabra”.

  Dodao je da PCR test košta 80 evra i da i kada bi stranci hteli da plate ne mogu da sačekaju rezultat jer se u Srbiji zadržavaju svega nekoliko sati.

  Srbija zbog toga, kako je rekao, ima ogromne gubitke jer je na svakom brodu od 250 do 300 turista.

  To je  ukupno 15.000 do 16.000 stranaca koji bi povećali turistički prihod luka, muzeja, restorana, turističkih agencija, vodiča i na kraju i kulturno-umetničkih društava koja se angažuju za doček.

  On je rekao da je Srbija do nedavno zabranjivala ulaz i svojim državljanima, bez PCR testa bez obzira što su vakcinisani pa je pred prvomajske praznike ukinula tu obavezu za državljane, ali ne i za strance.

  Vlaho je rekao da je, pre pandemije izazvane virusom korona, 2019. godine u Srbiju uplovilo oko 500 brodova.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE