Dubai planira novi projekat na veštačkim ostrvima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dubai planira novi projekat na veštačkim ostrvima

  Dubai planira da uloži 6,3 milijarde saudijskih dirhama (1,7 milijardi dolara) u turistički projekat koji uključuje nasipanje dva veštača ostrvceta sa obe strane luksuznog hotela Burdž Al Arab.

  Novi projekat Emirata je sastavni deo plana povećanja broja posetioca na 20 miliona godišnje do 2020. godine, kada će Dubai biti domaćin izložbe World Expo 2020.

  Resort Marsa Al Arab protezaće se na površini od četiri miliona kvadratnih metara i obuhvataće dva ostrva, od kojih će jedno biti posvećeno zabavi i porodičnom turizmu, a drugi će imati luksuzne vile i privatnu marinu.

  Marsa Al Arab dodaće obali UAE 2,2 kilometra plaža, saopštila je državna novinska agencija WAM.

  Radovi na projektu trebalo bi da započnu u junu i da se završe do kraja 2020. godine, objavila je agencija, ne navodeći kako će se finansirati.

  Dubai je već krenuo u realizaciju nekoliko velikih projekata, čij se završetak planira u sledećih nekoliko godina, a finansiraju se zaduživanjem.

  Dubai spada među najposećenije gradove na svetu, uprkos tome što jak dolar inostranim gostima poskupljuje njegove hotele, trgovačke centre i aviokompaniju u državnom vlasništvu Emirates.

  Ujedinjeni Erapski Emirati su svoju valutu dirham vezali uz dolar.

  U prvom kvartalu ove godine grad je posetilo oko 4,6 miliona turista, 11 posto više nego u istom periodu prošle godine, pokazuju podaci Dubai Tourisma.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE