Duple plate menadžmentu crnogorskih Plantaža

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Duple plate menadžmentu crnogorskih Plantaža

  Skupština akcionara većinske crnogorske državne kompanije 13. jul – Plantaže donela je odluku da se dosadašnje novčane naknade predsedniku i članovima borda direktora firme udvostruče.

  Predsednik borda direktora do sada je primao prosečnu zaradu u preduzeću oko 728 evra, a članovi po 528 evra. Pošto je prosečna zarada u podgoričkim Plantažama tokom 2019. iznosila 740 evra, prema novoj odluci, predsednik će primati mesečnu naknadu od oko 1.480 evra, članovi odbora po 1.100, a oni koji budu angažovani dodatno u oblasti poslovanja kompanija po 1.850 evra.

  Povodom ove odluke reagovali su iz ekspertskog tima profesora Zdravka Krivokapića, najverovatnije budućeg mandatara za sastav nove vlade. Ne kriju razočarenje, kako navode, neprihvatljivom merom fiskalne neodgovornosti koje ovakvi postupci pokazuju.

  Naglašavaju da svi bordovi direktora preduzeća u većinskom državnom vlasništvu moraju biti svesni ozbiljnosti i dubine ekonomske krize sa kojom se naša zemlja suočava.

  “Zbog tekuće krize, ali još više zbog korupcije i štetnih politika prethodnih vlada, dovedeni smo do ivice bankrota. Grcamo u dugovima. Naše javne finansije su u rasulu. Pitanja sa kojima se naša privreda suočava ne tiču se privrednog rasta, već pukog preživljavanja.”

  Da bismo se izvukli iz ovako teške situacije neophodo je da svi članovi naše zajednice pokažu visok stepen društvene odgovornosti – to mora da počne od vrha. Arčenju narodnih para moramo odlučno stati na kraj, poručili su iz ekspertskog tima Zdravka Krivokapića.

  Dugogodišnji predsednik Odbora direktora kompanije 13. jul – Plantaže, Veselin Vukotić, neće više obavljati tu funkciju. On nije prisustvovao sednici na kojoj je izabrana nova uprava.

  Izvor: Novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE