Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Dupli dejt na premijerskom nivou: Brnabić i Betel sa svojim partnerima (FOTO)

Srpska premijerka Ana Brnabić boravi danas i sutra u zvaničnoj poseti Luksemburgu, a dan uoči provela je u neformalnom druženju sa kolegom iz Luksemburga.

Premijer Luksemburga Gzavije Betel i njegov suprug arhitekta Gotje Destenej ugostili su u nedelju premijerku Srbije i njenu partnerku Milicu Đorđević u gradu Luksemburgu.

Betel je objavio na Twitteru fotografije.

 

“Sutra ću zvanično ugostiti srpsku premijerku, a večeras Gotje Destenej i ja rado pozdravljamo naše prijatelje Anu Brnabić i Milicu i zajedno obilazimo grad Luksemburg”, napisao je Betel.

Betel je prvi premijer Luksemburga koji je otvoreno priznao da je homoseksualac. Trenutno služi drugi mandat u vladi, što je prvi put u svetu da je premijer koji je otvoreno priznao da je gej bude ponovo izabran.

U vreme njegove prve vlade, omogućeni su istopolni brakovi. Zakon je usvojen sredinom 2014. godine, a stupio je na snagu 1. januara 2015. Destenej je svog izabranika zaprosio nakon usvajanja pomenutog zakona, a par se večao 15. maja 2015. godine.

Od 2017. godine, na dužnosti širom sveta su tek tri gej premijera – Leo Varadkar u Irskoj, Gzavije Betel u Luksemburgu i Ana Brnabić u Srbiji.

Izvor: BIZLife

Foto: TW/Screenshot

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE