Ekskurzije ISKLJUČIVO u Srbiji, samo MATURANTI mogu u inostranstvo

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ekskurzije ISKLJUČIVO u Srbiji, samo MATURANTI mogu u inostranstvo

  Đačke ekskurzije biće organizovane isključivo u Srbiji u osam regiona, za sve učenike osnovnih i srednjih škola, izuzev maturanata, koji će i dalje moći da putuju u inostranstvo, rekla je predsednica aktiva direktora škola opštine Palilula Olivera Korošec.

  To su novine u pravilniku o ekskurzijama koji će tek početi da se primenjuje, objasnila je Korošec gostujući na RTS.

  Prema njenim rečima, što se tiče ekskurzija ove školske godine sprovedene su sve procedure kako bi deca išla na ekskurzije.

  “To znači da smo u septembru, kroz godišnji plan rada škola predvideli đačke ekskurzije i školu u prirodi, sproveli javne nabavke, odabrali agencije koje će sprovoditi, potpisali okvirne sporazume na osnovu interesovanja roditelja i učenika i dalje čekamo zeleno svetlo”, ističe Olivera Korošec.

  Novim pravilnikom označeno je osam regiona gde će učenici putovati. Ti regioni su: Vojvodina, zapadna Srbija sa Tarom, jugozapadna Srbija, Zlatibor, Uvac, Zlatar, južna Srbija Niš i Vranje, Valjevo, istočna Srbija, Beograd sa okolinom, ibarsko-kopaonički kraj.

  Ako učenici idu redovno na ekskurzije od prvog do osmog razreda, za očekivati je da su po završetku osnovne škole obišli celu Srbiju, a to je i cilj jednog ovakvog organizovanja i podele na regione, naglasila je Korošec.

  Ona dodaje da regioni nisu izabrani slučajno. Biran je region gde može da se uveže više stvari koje učenici mogu da vide iz različitih predmeta.

  Ona je dodala da novi pravilnik razrađuje, pre svega, plan putovanja, jer se on radi sa učenicima, roditeljima i zaposlenim odnosno onima koji će izvoditi ekskurzije.

  Srednjoškolci će nastaviti da obilaze zemlje koje su obilazili i ranije – Francusku, Španiju, Italiju, Austriju.

  Nekih posebnih uslovi, sem onog što nalažu đačka putovanja, neće biti osim onoga što važi za sve građane koji putuju u datom trenutku, rekla je Korošec.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE