EKSPRESNO ODOBRENO: Struja skuplja od 1. oktobra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  EKSPRESNO ODOBRENO: Struja skuplja od 1. oktobra

  Savet Agencije za energetiku Srbije dao saglasnost na zahtev Elektroprivrede Srbije (EPS) da struja od 1. oktobra za domaćinstva i male kupce poskupi u proseku za dva odsto, objavila je Agencija.

  Kako je u sredu saopštilo Ministarstvo rudarstva i energetike, EPS je zahtev za poskupljenje struje uputio posle analize sa ekspertskim timom Svetske banke, a u skladu sa planom finansijske konsolidacije.

  Procenjeno je da će se poskupljenje struje od dva odsto na prosečnog potrošača odraziti uvećanjem mesečnog računa u iznosu od 68 dinara.

  Po računici Ministarstva, i posle primene novog cenovnika Srbija ostaje država sa ubedljivo najnižom cenom električne energije u Evropi, daleko ispod cena u regionu, jer je struja jeftinija 19 odsto nego u Makedoniji, 20 odsto nego u Albaniji, 21 odsto nego u BiH, 31 odsto je niža cena nego u Crnoj Gori i 50 odsto nego u Hrvatskoj.

  U Srbiji 70.350 domaćinstava ima pomoć u iznosu od besplatnih 120 do 250 kilovatsati električne energije mesečno, u zavisnosti od broja članova domaćinstva.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • niko

   "Po računici Ministarstva, i posle primene novog cenovnika Srbija ostaje država sa ubedljivo najnižom cenom električne energije u Evropi, daleko ispod cena u regionu, jer je struja jeftinija 19 odsto nego u Makedoniji, 20 odsto nego u Albaniji, 21 odsto nego u BiH, 31 odsto je niža cena nego u Crnoj Gori i 50 odsto nego u Hrvatskoj." Da li je to Ministarstvo izračunalo i osnos cene struje u odnosu na zaradu zaposlenih, i to uporedilo sa istim odnosom u Srbiji ? Kladio bih se da jeste, al ne mse da objavi.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE