Epidemiolog: Antivakseri ZARAĐUJU MILIJARDE preko društvenih mreža

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Epidemiolog: Antivakseri ZARAĐUJU MILIJARDE preko društvenih mreža

  Epidemiolog Predrag Đurić izjavio je da istraživanja pokazuju da antivakcinalni pokret u svetu zaradi godišnje oko milijardu dolara od prihoda sa Fejsbuka, Instagrama i Jutjuba.

  “Takozvani antivakseri koji deluju onlajn svrstavaju se u četiri grupe. Profesionalni antivakseri, koji rade sa punim radnim vremenom plasirajući dezinformacije o vakcinaciji, dosegnu 12 odsto onih koji prate antivakcinalni pokret. Oko polovine pratilaca su dosegnuti od strane preduzetnika kojima je osnovni cilj da, plasirajući dezinformacije o vakcinama, prodaju svoje proizvode. Treću grupu čine teoretičari zavera, a četvrtu, najmalobrojniju, svi ostali”, rekao je Đurić za portal storyteller.rs.

  Dodao je da se antivakcinalni pokret “izrazito radikalizovao”, pa je, osim nasilne prirode, u principu i anticivilizacijski, konzervativan, često klerikalan i ultradesničarski.

  “Iako su radikalni i nasilni antivakseri najvidljiviji, njih ne treba mešati sa najčešće roditeljima koji, s pravom, brinu o zdravlju svoje dece i traže više informacija, objašnjenja, činjenica, kako bi doneli informisanu odluku”, kazao je Đurić.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE