EPS Distribucija preuzima 650.000 mernih uređaja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  EPS Distribucija preuzima 650.000 mernih uređaja

  Bolji uslovi za korisnike elektrodistributivnog sistema

  Operator distributivnog sistema „EPS Distribucija“, u skladu sa Zakonom o energetici, od svih korisnika sistema preuzima merne uređaje, merno razvodne ormane, priključne vodove, instalacije i opremu u merno razvodnim ormanima. Plan je da se u upravo započetoj fazi preuzme 650.000 mernih uređaja na teritoriji cele Srbije.  

  „EPS Distribucija“ ovim preuzima i obavezu održavanja preuzete opreme i snosiće troškove budućeg održavanja mernih uređaja, merno razvodnih ormana, priključnih vodova, instalacija i opreme u merno razvodnom ormanu. 

  Korisnici sistema nemaju nikakve troškove u vezi sa preuzimanjem. U skladu sa Zakonom o energetici „EPS Distribucija“ urediće uslove preuzimanja ugovorom. Obaveštenje i ugovor u dva primerka su dostavljeni korisnicima sistema na adresu uručenja računa za električnu energiju. Jedan potpisan primerak ugovora potrebno je vratiti nadležnom ogranku „EPS Distribucije“ u roku od osam dana na naznačenu adresu. 

  Ukoliko korisnici sistema ne potpišu ugovor o preuzimanju, ostaju odgovorni za ispravnost i održavanje navedene opreme i mernih uređaja, što znači i da  će snositi sve buduće troškove održavanja istih.

  Preuzimanje mernih uređaja i ostale opreme ne znači i istovremenu zamenu postojećih mernih uređaja, već se njihova zamena radi u skladu sa postojećim zakonskim propisima.

  Preuzimanje mernih uređaja i opreme odvija se po fazama. Od ukupno 3.684.000 mernih mesta, „EPS Distribucija“ je do sada preuzela opremu i merne uređaje na oko 600.000 mernih mesta. U sada započetoj fazi, na distributivnom području Beograda biće preuzeti merni uređaji i ostala navedena oprema 163.280 korisnika, na distributivnom području Novog Sada 168.610, na distributivnom području Kralјeva 163.670, na distributivnom području Niša 104.260 i na distributivnom području Kragujevca 50.180.

  Ugovor o preuzimanju može potpisati samo lice koje ispunjava zakonske uslove za to, odnosno lice koje je korisnik sistema ili lice koje ima važeću zakonsku punomoć da potpiše ugovor o preuzimanju, umesto korisnika sistema. 

  Kompletan postupak preuzimanja svih mernih uređaja, merno razvodnih ormana, priključnih vodova, instalacija i opreme u merno razvodnim ormanima u Srbiji biće završen u skladu sa zakonskim propisima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Петар

   Шта ако неко од корисника не жели ЕПС за дистрибутера него се изјасни за неког другог дистрибутера? Да ли му се у том случају мерни уређаји враћају или ће корисник морати да набави нове, пошто ови стари које је корисник својевремено лично купио сада припадају ЕПС-у?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE