Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

EPS ispunio sve planove, stigla i dozvola za vetropark u Kostolcu

U godini za nama Elektroprivreda Srbije je ispunila planove i povećala proizvodnju, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

EPS je dobio dozvolu za vetropark u Kostolcu, a u 2019. planirano je da ukupna proizvodnja električne energije u Srbiji bude uvećana za četiri odsto, na 40 milijardi kilovat-časova, rekao je Antić, koji je zajedno sa Miloradom Grčićem, v. d. direktora JP EPS posetio zaposlene u EPS-u. utovarnu stanicu u Vreocima.

Antić je rekao da je će u 2019. jedna od ključnih stvari biti finansiranje i početak aktivnosti na projektu odsumporavanja u TENT B, važan je i projekat za izgradnju nove termolektrane “Kolubara B” i ocena njene opravdanosti, a do kraja 2020. trebalo bi da se završi novi blok B3 u Kostolcu.

“Velika vest za EPS je da je poslednjeg dana prošle godine, dobijena energetska dozvola za izgradnju vetroparka u Kostolcu. Veoma smo srećni da se tako završila 2018. godina i očekujemo da će izgradnja tog vetroparka početi u trećem kvartalu 2019. godine. EPS je ispunio planove, uspeli smo da proizvedemo ugalj u dovoljnoj meri, a struju smo proizveli za 1,2 odsto više nego u 2017. godini”, rekao je Grčić i svim zaposlenim u EPS-u čestitao novogodišnje praznike i poželeo im, kao i njihovim porodicama, zdravlje i sreću.

Izvor: B92

Foto: Beta

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE