EU obezbedila dodatna sredstva za podršku srpskim medijima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  EU obezbedila dodatna sredstva za podršku srpskim medijima

  Evropska unija je obezbedila dodatna sredstva u vrednosti od 2,4 miliona evra kako bi pomogla medijima da se izbore sa posledicama pandemije Covid-19 i da nastave svoj rad u vreme značajnih gubitaka u prihodima od oglašavanja i drugih značajnih izazova.

  Ova podrška će se pružati u periodu od 36 meseci, a njome će upravljati Evropski fond za demokratiju (European Endowment for Democracy – EED), koji je od 2018. godine aktivan na Zapadnom Balkanu, uključujući i Srbiju.

  Delegacija Evropske unije u Srbiji u saradnji sa Evropskim fondom za demokratiju organizovaće sutra onlajn događaj kojim se najavljuje nova EU podrška srpskim medijima.

  Predstavljanje poziva biće emitovano uživo na fb stranici EU u Srbiji 8. setembra od 11 sati. Registrovani učesnici pre događaja dobiće link za praćenje ukoliko ne koriste facebook.

  Događaj će pružiti pregled ove dodatne podrške i informacije potencijalnim kandidatima.

  Na događaju govore Sem Fabrici, ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, Jerzi Pomianowski, izvršni direktor, Evropski fond za demokratiju, Marija Šošić, menadžerka programa, Evropski fond za demokratiju i Zoran Sekulić, ko-predsedavajući, Savet za štampu.

  Događaj će se održati na engleskom i srpskom jeziku. Prevod je obezbeđen. Informacije i prijavni formular na sajtu EU info centra.

  Delegacija Evropske unije Srbiji je ubedljivo najveći donator, investitor i ekonomski partner Srbije sa više od 3 milijarde evra bespovratne pomoći Srbiji kroz različite projekte u poslednje dve decenije. Finansijska pomoć EU sastoji se od programa koji se sprovode zajedno sa Srbijom radi pripreme zemlje za pridruživanje Evropskoj uniji.

  Evropski fond za demokratiju je nezavisna organizacija koja donira grantove, a osnovali su ga 2013. godine Evropska unija i države članice EU kao samostalni međunarodni fond za podsticanje demokratije u susednim evropskim zemljama, na Zapadnom Balkanu, u Turskoj i šire.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE