EU predlaže 750 milijardi evra za energetski sektor

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  EU predlaže 750 milijardi evra za energetski sektor

  Da bi doprinela privrednom oporavku, Evropska komisija je predložila finansijski instrument Next Generation EU, vredan 750 milijardi evra.

  Komisija je, na sastanku Inicijative zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope o povezivanju gasnih sistema (CESEC), predložila finansijski instrument vredan 750 milijardi evra, koji će omogućiti mobilizaciju privatnih ulaganja u energetskom sektoru.

  Učesnici sastanka su izrazili spremnost za jačanje regionalne saradnje, koordinaciju i solidarnost, koji su potrebni za rešavanje energetskih izazova s kojima se regija suočava.

  Ulaganje u energetski sektor u okviru Evropskog zelenog plana radi postizanja klimatske neutralnosti do 2050. godine, kakao je istaknuto, može značajno doprineti oporavku i otvoriti mogućnosti za rast i zapošljavanje.

  Sam CESEC će doprineti utvrđivanju prioriteta za energetska ulaganja u regiji i provođenju novih projekata za podršku zelenom oporavku.

  U tom kontekstu, ministri su razmenili mišljenja o potencijalima obnovljivih izvora energije u regionu CESEC, na osnovu izlaganja generalnog direktora Međunarodne agencije za obnovljivu energiju (IRENA).

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE